mandag den 29. januar 2018

Anime 2017: Top 10

Nu er vi nået til det sidste tilbageblik på animeåret 2017: min personlige Top 10. Jeg har haft meget svært ved at rangere nogle af serierne, så jeg har simpelthen valgt at lade nogle deles om en plads. I vil derfor se tre serier placeret på 3. pladsen. Nr. 1 og 2 ligger også meget tæt på hinanden, men jeg syntes, der skulle være en "Årets bedste anime". 


10. The Ancient Magus' Bride: Those Awaiting a Star / 
Mahoutsukai no Yome: Hoshi Matsu Hito (special)
Antal episoder: 3
Genrer: fantasy, drama
Sæson: efterår 2016
Tilgængelighed: Crunchyroll
Denne special har kun 3 episoder at gøre godt med, og den formår at udnytte dem rigtig fint. Those Awaiting a Star fortæller en interessant og mystisk historie. Samtidig fungerer den rigtig godt som appetitvækker for hovedserien The Ancient Magus' Bride.


9. The Eccentric Family 2 / Uchouten Kazoku 2
Antal episoder: 12
Genrer: komedie, drama, fantasy
Sæson: forår 2017
Tilgængelighed: Crunchyroll
Det sker sjældent, men her har vi faktisk en sæson 2, som er bedre end sin forgænger. Måske skyldes det, at jeg denne gang var forberedt på bare at hoppe om bord på toget og nyde underholdningen. Jeg vil derfor ikke anbefale, at man springer sæson 1 over. Sæson 1 danner på sin vis grundlag for meget af det, der sker i sæson 2 - selvom sæson 2 fortæller sin egen historie. The Eccentric Family er ikke for alle, og jeg vil mene, at man efter en 2-3 episoder vil kunne bedømme, om man hører til seriens publikum. 


8. Natsume's Book of Friends Season 6 / Natsume Yuujinchou Roku
Antal episoder: 11
Genrer: fantasy, drama
Sæson: forår 2016
Tilgængelighed: Crunchyroll
Tænk, at det allerede er 9 år siden, jeg så Natsume for første gang. Sæson 6 er en fin fortsættelse, som både leverer den særlige Natsume atmosfære, men også giver os noget personudvikling plus et hint til Natsumes bedstefar. 


7. Made in Abyss
Antal episoder: 13
Genrer: fantasy, adventure, drama
Sæson: sommer 2017
Tilgængelighed: Wakanim Nordic
Mine følelser mht. Made in Abyss er virkelig blandede og til tider modstridende. Det er sådan en flot serie, og jeg får virkelig lyst til at gå på opdagelse i universet. Soundtracket understøtter også den lyst yderligere. Der er bare et stort minus: Riko... Hun virker så virkelighedsfjern. På den anden side, er det rart at se et barn opføre sig som et barn. Heldigvis byder Made in Abyss også på andre karakterer, og det er dem - og selve Abyss - der er med til at hive serien op på en 7. plads. 


6. Interviews With Monster Girls / Demi-chan wa Kataritai
Antal episoder: 12
Genrer: komedie, slice of life
Sæson: vinter 2017
Tilgængelighed: Crunchyroll
Jeg er vild med Interviews With Monster Girls jordnære tilgang til sine monsterpiger. Det er utrolig rart at se usædvanligheder blive tacklet så fint som i denne serie. Selvfølgelig kunne man gå endnu dybere med dilemmaerne omkring monsterpigerne, men det er nu engang slice of life. Det taget i betragtning, er der nogle fine refleksioner. Karaktererne fungerer også rigtig godt sammen. 


3. Gamers!
Antal episoder: 12
Genrer: komedie, romantik
Sæson: sommer 2017
Tilgængelighed: Crunchyroll
Jeg vidste godt, at jeg ikke ville få en ny Genshiken, da jeg begyndte på Gamers! Dog havde jeg heller ikke regnet med at få det, jeg fik. Nemlig en romantisk komedie hvor alt der kan misforstås, bliver det. For nogle vil det være totalt frustrerende. Jeg fandt det skam også frustrerende men samtidig vildt underholdende. Cliffhangers'ne gjorde det også svært at skulle vente en uge mellem hver episode. Jeg forestiller mig derfor, at Gamers! ville egne sig rigtig godt til en "maraton".


3. Miss Kobayashi's Dragon Maid
Antal episoder: 13 + special
Genrer: komedie, fantasy, slice of life
Sæson: vinter 2017
Tilgængelighed: Crunchyroll
Miss Kobayashi's Dragon Maid viser, at familie kan være selvvalgt - og at familier kommer i mange forskellige konstellationer. Det er trioen: Kobayashi, Tohru og Kanna og deres bånd til hinanden, der bærer serien i hvert fald for mig. Det er en underholdende serie med overraskende meget hjerte.


3. Recovery of an MMO Junkie / Net-juu no Susume
Antal episoder: 10 + special
Genrer: komedie, romantik
Sæson: efterår 2017
Tilgængelighed: Crunchyroll
Recovery of an MMO Junkie overraskede mig positivt på flere områder. For det første håndtere den spildelen rigtig fint med jordnær humor. Online spillet Fruits de Mer bliver et elskværdigt univers, hvor man kan hygge sig med sine venner samt dele glæder og sorger. Serien har også nogle sjove og sympatiske karakterer, hvilket gør, at man engagerer sig i dem og deres relationer til hinanden. Det løfter serien endnu mere, fordi der netop er meget fokus på relationer - og forviklinger i den forbindelse. Det er en fornøjelse at følge karaktererne både i Fruits de Mer og IRL. 


2. Descending Stories: Showa Genroku Rakugo Shinju / 
Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu: Sukeroku Futatabi-hen
Antal episoder: 12
Genrer: drama
Sæson: vinter 2017
Tilgængelighed: Crunchyroll
Her på 2. pladsen finder vi faktisk endnu en sæson 2, som gør det bedre end sin forgænger. Det skyldes nok især - i hvert fald for mit vedkommende - at vi her i sæson 2 har Konatsu som kvindelig biperson i stedet for hendes mor Miyokichi. Det betyder dog ikke, at jeg anbefaler, at man springer sæson 1 over. Tværtimod. Sæson 1 er essentiel i forhold til at nyde og forstå sæson 2. Rakugo Shinju er en anime til det voksne publikum, som har tålmodighed til at se en serie bygge sin historie op og udvikle sine karakterer. 


1. March comes in like a lion / 3-gatsu no Lion
Antal episoder: 22
Genrer: drama, komedie, sport
Sæson: efterår 2016
Tilgængelighed: Wakanim Nordic
March comes in like a lion er baseret på en manga af Chika Umino, som også har lavet Honey and Clover og Higashi no Eden. Førstnævntes animeudgave ligger på 3. pladsen over mine yndlingsanimeserier, så selvfølgelig skulle jeg se March comes in like a lion. Jeg gik altså ind til serien med ret høje forventninger. Jeg tror, det var grunden til, at der gik noget tid, før jeg rigtig faldt for den. Jo længere jeg kom ind i serien, jo mere blev jeg dog suget ind i Kiriyamas verden. Jeg ville derfor ønske, at jeg kendte noget mere til shogi. March comes in like a lion byder på et rigtig fint drama med interessante karakterer og god personudvikling. Ligesom jeg havde håbet på. Visuelt gør den det også godt. Jeg elsker, når anime udnytter sine styrker og muligheder til at understrege følelser og indre konflikter. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar