torsdag den 20. april 2017

Anime forår: del 2

I løbet af påsken og de seneste dage har jeg fået startet på en god sjat af forårssæsonens nye serier. I vintersæsonen så jeg kun tre serier, men her i foråret er udvalget bedre - eller også er jeg bare blevet mildere stemt. ^^; Jeg er i hvert fald begyndt på hele 10 af sæsonens serier. I dette blogindlæg kan I læse min mening om de første 1-2 episoder af dem. De står alfabetisk efter japansk titel. Indlægget rundes af med min Top 10. Alle serierne kan ses på Crunchyroll. Hvis I trykker på deres titler, åbnes der et link til deres side på Crunchyroll.


Genrer: fantasy, comedy
Episoder set: 1/12
Den første episode er faktisk dobbelt længde, så bered jer på 44 min. i stedet for de sædvanlige 22-24 stykker. Jeg må indrømme, at det faktisk føltes lidt langt. Det skyldtes både, at jeg ikke følte, at der skete særlig meget, og at jeg ikke udviklede nogen form for tilknytning til karaktererne. Faktisk skuffede eps. 1 i forhold til, at den havde været oppe og få 3,5 og 4 i nogle anmeldelser på ANN
Her efter eps. 1 stritter serien også i flere forskellige retninger. Er det en slice of life med en pige med særlige kræfter og en gammel mand - bliver det noget a la sidste sæsons Miss Kobayashi's Dragon Maid? Handler det om, hvordan en pige med overnaturlige kræfter kan tage hævn over det sted, hun har været fanget, og befri sine venner? Og hvis det er hendes venner, hvorfor angriber de så hende og forsøger at bringe hende tilbage...? Handler det om, hvordan en pige, der er opvokset i fangeskab, tilpasser sig en almindelige hverdag? Eller noget helt andet? Pt. ved jeg det ikke, hvilket nok også er med til at dæmpe min begejstring. 
Det eneste positive ved serien er i min optik den gamle mand Zoroku og hans gemyt. Jeg giver Alice & Zoruko en episode mere, og så håber jeg, at jeg efterfølgende er blevet klogere på, hvor serien vil hen.



Genrer: fantasy, slice og life, drama
Episoder set: 1/11
Natsume (og Nyanko-sensei) er tilbage! Sæson 6 går ud fra, at seeren kender historien og bruger således ikke tid på at forklare noget som helst. Vi går direkte i gang med en episodisk historie. Jeg har efterhånden lært, at man ikke rigtig kan sige noget om sæsonens retning ud fra eps. 1. I stedet gælder det om at læne sig tilbage og nyde historien, som udspiller sig lige nu og her. Eps. 1 byder på en god en af slagsen. Det er bittersød episode, hvor fokus er på Natsume for en gangs skyld. 
Da OP'en begyndte slog det mig, hvor flot og farvestrålende den var. Natsume's Book of Friends har aldrig været en grim serie, men den har været mere nedtonet og afdæmpet - ligesom at Natsume var mere tilbagetrukket og isolerede sig selv i starten. Måske er farverne også en måde, hvorpå serien gerne vil vise, at Natsumes verden nu er en gladere en af slagsen, fordi han har fået venner, familie og en bedre forståelse for yokai. Jeg vil fortsat rigtig gerne anbefale Natsume's Book of Friends anime'en, men start ved sæson 1. ;)



Genrer: comedy
Episoder set: 2/?
Denne serie giver mig lidt en Ouran vibe. Ouran High School Host Club formåede dog at gøre alle sine karakterer sympatiske allerede i den første episode. Det klarede The Royal Tutor ikke i sin eps. 1. Eps. 2 kommer dog lidt efter det. I den når vi heldigvis igennem Heines interview med de resterende tre prinser. Det kunne nemt være trukket i langdrag, hvis vi kun skulle introduceres til en prins per episode. Ikke fordi jeg regner med, at der vil være den store forkromede handling. ^^; Men nu kan dynamikken imellem karaktererne rigtig komme i gang på kryds og tværs.
The Royal Tutors styrke har nemlig indtil videre ligget i samspillet mellem Heine og de enkelte prinser. Brugen af chibi Heine fungerer for mig og bidrager positivt til humoren, men det er ikke sikkert, at det vil appellerer til alle. Serien virker ret meget til at være "what you see is what you get", så I burde kunne vurdere, om den er noget for jer ud fra den første episode. Jeg vil anbefale denne serie til folk, der er til blonde excentriske prinser med tosidede personligheder samt en klog privatlærer, der alle har en hvis cuteness/charming faktor.



Genrer: comedy
Episoder set: 1/25
Indtil videre er denne P.A. Works serie startet fint ud. Billedsiden er som sædvanlig flot. Jeg håber dog, at den romantiske landsbystemning kommer til at træde mere frem i resten af serien, for jeg tror, at en god del af seriens charme ligger her. Den anden del ligger nok i karaktererne, deres relationer til hinanden og deres udvikling. Indtil videre har vi kun kort stiftet bekendtskab med en håndfuld, men mon ikke der kommer flere til.
Et andet plus for mig er, at serien handler om voksne mennesker. Hovedpersonen er i starten af 20'erne og er i gang med at forsøge og finde vej i jobjunglen. Grundet en række misforståelse (og at hun ikke gennemlæser sin kontrakt) ender hun som "dronning" i en landsby, som vil bruge hende som figur til at trække turister til hendes "kongerige". Selvom hun er modvillig og skeptisk, ender det nok godt i sidste ende. P.A. Works har det med at lave feel-good-serier (eller også har jeg det med kun at se P.A. Works serier, der er feel-good-serier). Who knows... ^^; Ud fra denne ene episode vil jeg sige, at Sakura Quest mest minder om Shirobako af P.A. Works' andre serier, men det forventede/håbede jeg også.



Genrer: sci-fi
Episoder set: eps. 0 + 1/12
Handlingen i episode 0 er ret langt fra sci-fi opsætningen, som serien forsøger at sælge sig på. Ikke desto mindre giver den et indblik i vores hovedperson og en af bipersonerne. I baggrunden løber der også andre karakterer rundt, som dukker op i eps. 1. Så for mig var det fint at starte med eps. 0. Den spoiler ikke noget (som jeg endnu har opdaget), men den kan nok også godt springes over, hvis man vil direkte til "mega kasse lander oven på fly i Haneda Lufthavn". Det er pænt meget det, der foregår i eps. 1 - plus at myndighederne forsøger at trænge ind i kassen for at redde passagerne fra flyet.
Vi har med regeringen, militæret, videnskabsfolk og des lige at gøre. Vores hovedperson er forhandler, så der er lagt i ovnen til, at det kan blive en spændende politisk sci-fi serie. At der eksperimenteres med, hvordan man kan komme ind i kassen i stedet for at gå total Leroy Jenkins på den, er også et godt tegn.
Ud fra trailerne havde jeg frygtet en forfærdelig omgang CGI anime, men heldigvis er det ikke så slemt som forventet. Jeg foretrækker helt klart stadig "almindelig" anime frem for CGI, men hvis KADO: The Right Answer kan levere en historie, der vejer op for det, er jeg om bord. Indtil videre er det gået okay.



Genrer: action, fantasy, drama, mystery
Episoder set: 2/12
Jeg har læst 72 kapitler ud af de 92 , der er ude af mangaen. Baseret på min viden derfra, synes jeg, at sæson 2 af Attack on Titan slår et meget stort brød op, når man kigger på OP'en og ED'en. Begge dele hinter til en del materiale, som jeg pt. slet ikke kan se, hvordan man vil nå på kun 12 episoder - især ikke når man ser på, hvor lidt sæson 1 nåede på sine 25. 
Når det er sagt, starter Attack on Titan Season 2 lige på og hårdt. Så nybegyndere skal starte med sæson 1 (medmindre de har læst mangaen). Tonen fra sæson 1 er fortsat vel i sæson 2, der også er fyldt med brutalitet, død og ødelæggelse fra start. Her fire år senere har det bare ikke helt samme chokeffekt... i hvert fald ikke på mig.
Da Attack on Titan animeserien udkom, blev den et stort hit, men det kan desværre ikke ses i budgettet for sæson 2, *host dårlig CGI* eller også er pengene gemt til nogle særlige store scener. Indtil videre vil jeg dog sige, at Attack on Titan er en udmærket fortsættelse.



Genrer: fantasy, drama, romance
Episoder set: 1/?
Beskrivelsen af denne serie passer egentlig godt på den slags serier, jeg plejer at gå udenom *host harem*, men lokket af forhåbningen om (styrket af sidste sæsons Miss Kobayashi's Dragon Maid), at den mandlige hovedperson ville få et mere familieagtigt forhold til pigerne frem for et romantisk, kastede jeg mig ud i serien. Indtil videre tegner det faktisk også godt. Der er desuden trusler i horisonten, så det kan sagtens blive en dramatisk og følelsesladet serie.
Det kan selvfølgelig også gå hen og blive en totalt generisk serie med stereotype karakterer. Vi har grundlaget for nogle stykker allerede her i eps. 1: mystery girl og storbarmet pige, som gerne vil sætte tænderne i den mandlige hovedperson (i dette tilfælde bogstavelig talt lyder det til).
Foreløbig har jeg dog en okay fornemmelse mht. serien. Så jeg ser frem til at se, hvordan den udvikler sig. Antallet af episoder er heller ikke offentliggjort, så pt. er det desuden svært at gisne om, hvor meget serien vil nå.



Genrer: slice of life
Episoder set: 2/12
Starmyu er min guilty pleasure denne sæson. Det er dansende og syngende bishounen, som går på musical high school - og det præcis så cheesy, som det lyder med overdrevne character songs og præsentationer. Drengene er ret generiske, og der er mange at holde styr på. Personligt husker jeg dem ikke på deres navne, men deres frisurer og relationer til hinanden. Eks. "ham med briller på Agehas hold", "ham med den røde stribe i håret, der kører på motorcykel" og "ham den blonde, der leder topholdet." ^^; Kort sagt, det er ikke en serie, jeg vil anbefale. XD Skulle du alligevel have fået lyst til at se nærmere på den, så burde du efter en episode kunne sige, om det er noget for dig.



Genrer: 
Episoder set: 1/?
Meget uskyldig første kærlighed er nøgleordene i hvert fald i eps. 1. Faktisk er kærligheden begrænset til generte blikke og smårødmen. Vores hovedpersoner går selvfølgelig også kun i middle school. Der sker ikke særlig meget her i eps. 1, men vi får alligevel en fornemmelse af hovedpersonerne. Det kan blive en rigtig sød historie, men den kan også ende med bare at træde vande. Nu må vi se. Jeg synes, det er svært at udtale sig om allerede nu.
Billedsiden er nærmest vandfarveagtig. Det er desværre ret tydeligt at skelne personer, som kommer til at spille en eller anden rolle, fra resten af deres klassekammerater. Det skyldes ikke, at de har vilde Yugioh-agtige frisurer. Nej, CGI'en afslører dem ganske enkelt. Alle karakterer, der fungerer som fyld og baggrund er lavet i CGI, som springer i øjnene på seeren. 



Genrer: comedy, fantasy, drama, slice of life, 
Episoder set: 1/12
Der er en ganske kort introduktion til tanukifamilien, og selvom sæson 2 ser ud til at have et nyt "plot", tror jeg, det vil være bedst at starte med at se sæson 1. The Eccentric Family er fyldt med underlige karakterer og skøre påfund. Kan man lide den slags, vil serien sikkert falde i ens smag. Hop om bord i en serie, der handler om en anderledes familie, som holder sammen, når det gælder. Om man kan lide serien afhænger nok også af, om man kan lide karaktererne og især hovedpersonen Yasaburo. 
Sæson 1 var ikke en serie, jeg var helt oppe og ringe over, men jeg var fint underholdt, og hen mod slutningen fik den også et løft, da der kom lidt mere sammenhængende historie. Indtil videre er sæson 2 startet i samme finurlige tone.



Min Top 10
1. Natsume's Book of Friends
2. KADO: The right Answer
3. Attack on Titan Season 2
4. Sakura Quest
5. The Royal Tutor
6. SukaSuka / WorldEnd
7. The Eccentric Family
8. Tsukigakirei
9. Starmyu Season 2
10. Alice & Zoruko

Ingen kommentarer:

Send en kommentar