mandag den 18. april 2016

Anime forår: del 2

Endnu en uge er gået, hvor der er blevet set mere anime. Her i del 2 reviderer jeg igen min Top X-liste, som nu er blevet til en Top 6. Koutetsujou no Kabaneri / Kabaneri of the Iron Fortress, Macross Delta og Kuromukuro er forsvundet fra listen, fordi de ikke umiddelbart ser ud til at blive streamet på sider tilgængelige i Danmark. (Det kan dog nå at ændre sig, da Daisuki.net og Viewster er sløvere i optrækket end Crunchyroll.) De 6 tilbageværende på listen, kan alle ses på Crunchyroll.

Jeg har valgt at liste serierne alfabetisk denne gang. Ud for hver har jeg skrevet, hvilke episoder, jeg kommenterer på. Nederst i indlægget finder I den reviderede Top 6. 

Bungo Stray Dogs eps. 2
Denne episode byder allermest på humor, så der er god mulighed for at få bedømt, om humoren falder i ens smag. Jeg fandt eps. 2 ganske underholdende, men jeg håber, at der kommer lidt mere gang i historien i eps. 3. OP'en afslører også en hel masse karakterer, som jeg gerne vil have introduceret. 

Flying Witch eps. 1-2
Præcis som jeg havde forventet, er dette en stille og rolig serie, man kan koble af og hygge sig med. Det er min form for healing anime. ^^ Der sker ikke det store i episoderne. Vi holder os til hverdagsting med et drys af magi - men meget "jordbunden" magi. Der er ingen fancy trylleformularer eller sådan noget. At hovedpersonen er heks, virker som en helt naturlig ting. Hvis jeg skulle sammenligne Flying Witch med en anden anime, ville det blive Kiki's Delivery Service.

Joker Game eps. 2
Vi fortsætter lige på og hårdt, hvor eps. 1 slap. Intensiteten starter altså højt, men flyder så ud, efter at missionen er løst. Resten af eps. 2 foregår i et helt andet tempo. Måske derfor virker eps. 2 ikke helt så stærk som eps. 1. Det er dog på ingen måde sådan, at eps. 2 er kedelig. Der er stadig spænding, og vi lærer noget nyt om karaktererne.  Det er også stadig klart den bedste serie her i den nye sæson efter min mening. Det er dog svært at skrive en hele masse, da jeg synes, at man selv skal have aha-oplevelserne, når man ser den.

Kiznaiver eps. 2
Urgh... jeg synes ikke rigtig, at eps. 2 forbedrede mit indtryk af denne serie. Jeg havde håbet på en mere seriøs og dramatisk tilgang, hvor Kiznaiver tog mig med ud af den fjollede og i mine øjne lidt tåbelige vej... Jeg giver dog fortsat serien en chance, men den skal snart til at vise et eller andet interessant ud over konceptet med at fordele smerte enten mht. historien eller karaktererne. Indtil videre er der nemlig heller ikke nogen af karaktererne, som rigtig siger mig noget. 

Re:Zero eps. 2-3
Eps. 2 var sådan lidt... "så tager vi den igen - denne gang med en hovedperson, der ikke fatter, at tiden er spolet tilbage". Det virkede altså meget begrænset, hvad serien kunne gøre med den gimmick. Eps. 3 skulle ikke dække samme trummerum men bød på action, så den var mere underholdende. Jeg krydser dog fingre for, at vi i eps. 4 kan bevæge os videre fra den første dag i den anden verden. Serien bliver på 25 episoder, så jeg er også spændt på at se, hvordan historien vil udvikle sig. Der skal gerne noget mere kød på historien og/eller karaktererne, hvis jeg skal blive hængende så længe. Her i eps. 3 rystede jeg flere gange på hovedet af hovedpersonen, men det var imens jeg smilte/grinte, hvilket er et godt tegn. Jeg tror dog ikke, at det er alle, der vil have det på samme måde. 

Sakamoto desu ga? / Haven’t You Heard? I’m Sakamoto eps. 1
Efter anbefaling fra et par venner prøvede jeg at kaste mig ud i denne serie på trods af, at jeg var skeptisk omkring, om konceptet kunne holde en hel serie igennem. Det er jeg stadigvæk. Jeg må indrømme, at jeg faktisk synes, at Sakamoto ville egne sig meget bedre som en "short" med episoder på en 5 minutter eller sådan noget. Det blev lidt kedeligt med, at der i samme episode var først en trio og så en enkelt dreng, der ville forsøge at få Sakamoto ned med nakken, for så at ende med at forgude ham. I preview'et kunne jeg se, at næste episode følger en pige, så jeg håber, at det måske vil skabe lidt afveksling. Jeg er dog meget tæt på bare at droppe serien, for humoren er altså ikke lige mig.

Top 6 anime forår

  1. Joker Game
  2. Flying Witch
  3. Bungo Stray Dogs
  4. Re:Zero kara Hajimeru Isekai Seikatsu / Re: Life in a different world from zero
  5. Kiznaiver
  6. Sakamoto desu ga? / Haven’t You Heard? I’m Sakamoto
Joker Game har sat sig solidt på 1. pladsen. Dernæst lander Flying Witch på 2. pladsen, fordi den levede op til mine forventninger. Bungo Stray Dogs ligger på 3. pladsen, fordi jeg stadig var godt underholdt og fortsat er spændt på historien og karaktererne. Re:Zero sniger sig lige akkurat op på en 4. plads, da den formår at levere en karakter (hovedpersonen), som jeg finder sjov. Modsat siger ingen i Kiznaiver mig noget endnu... så den er henvist til 5. pladsen. Sakamoto desu ga ligger selvfølgelig nederst eftersom jeg er tæt på at droppe den.

Bonusinfo: en af mine veninder, som også startede på Mayoiga har også droppet den efter eps. 3. 

Læs også Anime forår: del 1.

2 kommentarer: