mandag den 4. november 2013

Positivt overrasket over Geekcore

Før Søren skulle af sted, udtrykte ham en smule skepsis overfor Geekcore. Det var måske også en god idé, da hans forventninger dermed var sat ned, og han således kunne lade sig overraske positivt, hvilket blev tilfældet. De brugte billeder er taget af Søren.

Hvordan synes du så, at Geekcore fungerede? 
Nu vil jeg lige lægge ud med at sige, at jeg kun nåede at være til Geekcore om lørdagen - og først fra om efter middagen, så jeg har bestemt ikke fået alt med.

Jeg synes, det mindede mig lidt om de gamle HAF-dage; stille og roligt - og ret hyggeligt. Der var faktisk ret mange ting at se rundt omkring på connen i betragtning af, hvor lille den er.

Hvad gjorde mest indtryk på dig til Geekcore?
Hvor meget forlk bare virkede til at slappe af, og hygge sig. Der virkede ikke til at være stess at spore nogen steder, og grundet at de havde hele Valby Kulturhus, var der mere end rigeligt med plads at boltre sig på. 

Hvad var det bedste og det værste ved connen? 
Der hvor de havde personer, som fremviste de props de havde lavet mm. At få mulighed for at snakke med dem, og et par meget dygtige figur skulptøre. Og ja, så blev det vist også til et par rigtig hyggelige spil Mafia. :)

Hvilken slags mennesker kom der til connen? Snakkede de på tværs af interesser og fandoms, eller kunne man se nogle tydelige grupperinger?
Der var ikke vildt mange mennesker på connen, da jeg var der - og dem der var der, virkede alle til, at de lige så godt kunne have været til en animecon. Så jeg nåede ikke rigtig at opleve blandingen af mennesker så meget. Det var lidt synd, at e-sportsturneringerne blev holdt på en nærliggende netcafe, så der skete en meget kraftig adskillelse mellem dem og de andre på connen. Dette kunne man tydeligt mærke, og jeg synes de virkelig burde gøre noget ved det næste år. Man gik nemlig ikke bare lige de 500 meter for at se på dem, som spillede, og der var nok en del spillere, som heller ikke gad det omvendte. 

Hvad vil du vurdere gennemsnitsalderen til at have været?
Det er svært at sige - igen når jeg ikke var der mere, end jeg var - men nok et par år mere end til de danske animeconner, så 18-20.

Hvordan var fordelingen mellem kønnene?
Der var nok en lidt mere lige fordeling, hvilket jeg tror, at rollespillerne og gamerne hjalp godt med til. Det er lige før, jeg faktisk tror, der var en lille overvægt af drenge. 

Deltog du i nogen events? Hvis ja, hvilke(t) kunne du så bedst lide? 
Jeg deltog i et enkelt panel om udvikling af cosplay, hvilket var ok. De prøvede at forhøre sig hos gæsterne omkring, hvad de mente, der skulle til for at udvikle cosplay i Danmark. Et ok interessant panel men der manglede lidt mere debat og udkast til ideer.

Ud over det var jeg til en omgang Mafia, som jeg synes var rigtig hyggeligt - altid en god måde at socialisere med folk man ikke kender. 

Hvad synes du om de faste aktiviteter til Geekcore?
I betragtning af connens størrelse var det ok. Der manglede dog en smule mere atmosfære. Så virkede kulturhuset også lidt stort til tider, når der ikke var så mange mennesker.

Hvordan var vægtfordelingen imellem de forskellige interesseområder? F.eks. var der noget som fyldte mest? Hvor meget fyldte anime, manga og japansk popkultur generelt?
Det lød som om, at det havde været fordelt sådan ligeligt ud over de forskellige dage, hvor hver dag havde haft primært fokus på en bestemt kultur. Jeg fik desværre ikke set cosplayshowet om fredagen, men alt ligger vist ude til streaming på nettet.

Hvordan synes du lokalerne til Geekcore fungerede?
Lokalerne var ok. Jeg kunne specielt godt lide, at man fik udnyttet fablab så godt. Der manglede dog som til så mange andre conner, udsmykning og stemning, hvilket jeg stadig ikke forstår, der ikke rigtig er nogen, som gør mere i. Det er ikke ok kun at satse på, at det er gæsterne selv som skaber stemningen. Man kunne lave så meget fedt, hvis man havde et tema eller lignende. :)

En lille opsummering:
Jeg synes ellers bare, at det virkede som et godt tiltag. Jeg er blevet meget positivt overrasket i forhold til, hvad jeg lidt frygtede bare ville være en Sommercon 2.0 - hvilket det heldigvis langt fra var. Hvis man dog havde forventet det helt store, er man nok blevet ret skuffet, da connen naturligt nok bærer præg af at være helt ny og endnu ikke har fået opbygget et større publikum.

Og ja, så må de egentlig godt finde et andet navn, men det er i småtingsafdelingen.

Jeg havde en superhyggelig dag/aften/nat ^_^

Ingen kommentarer:

Send en kommentar