tirsdag den 22. oktober 2013

På vej til EuroCosplay for 2. gang

Så er det i den kommende weekend, at EuroCosplay løber af stablen. Det sker under MCM London Comic Con (tidligere London Expo). Som sædvanlig er der blevet lavet en "showguide" (tænk avanceret conbog med reklamer og artikler også). På side 48-52 kan du læse om EuroCosplay. Danmark sender igen to repræsentanter. Jeg vil her bringe et interview med SVScons repræsentant Anne Søndergaard.

Hvordan føles det, at skulle repræsentere Danmark ved EuroCosplay for anden gang?
Det føles rigtig rigtig godt, da det nu er 3 år siden sidst, og jeg føler, at der er sket en udvikling i mine færdigheder som cosplayer siden. For mig som cosplayer er det den største drøm at repræsentere Danmark ved events i udlandet, så at få lov til det for 2. gang er en kæmpe stor ære :) 
Her ses Anne med noget af sit Miku-kostume fra 2010.

Hvilke forventninger har du til EuroCosplay? (sammenlign gerne med første gang, du var af sted)
Sidst jeg var afsted, var det allerførste gang, der blev afholdt EuroCosplay Championships. Det er tydeligt at mærke, at arrangørerne har fået mere check på de praktiske ting siden da. Men generelt er hele hjælperteamet bare enormt venlige og hjælpsomme, så dem glæder jeg mig til at møde igen. Samtidig håber jeg på en mere løs atmosfære, da jeg har snakket med nogle af deltagerne fra de andre lande på forhånd, og vi har planlagt nogle fælles aktiviteter. Sådan var det ikke i 2010. Der kørte hver cosplayer sit eget løb, det var svært at komme i kontakt med folk, og der var en elitepræget atmosfære blandt deltagerne. Så jeg håber, at få en masse nye kontakter og bekendtskaber derovre denne gang. :)

Hvordan er du kommet i kontakt med de andre cosplayere på forhånd? 
Der er blevet lavet en Facebook gruppe for alle deltagere, hvor vi har uploadet billeder og info om os selv, imens vi har snik-snakket om forskellige ting. :)

Hvad er det for nogle fælles aktiviteter, I har planlagt? 
Lørdag aften er der planlagt fælles middag, og fredag er der en tur til Harry Potter filmsettet i WB Studios. :) 

Hvad ser du mest frem til?
Selve cosplayshowet. Jeg elsker at stå på en scene, så det bliver helt sikkert weekendens højdepunkt. Jeg glæder mig så meget til at se, hvad de andre har lavet! Desuden er London min absolut favorit by, og dette bliver min 10. tur derover, så jeg glæder mig generelt bare til at komme derover igen. 

Hvem skal du cosplaye til EuroCosplay, og hvorfor har du valgt denne karakter?
Jeg skal cosplaye Kanna Hime fra AIR. Det er et kostume, jeg har drømt om at lave, siden jeg var teenager, og så var muligheden der endelig for det nu. 

Er der noget, som du har lagt særlig vægt på i dit cosplay (både kostume og act)?
Jeg lægger altid vægt på at være så meget in-character som muligt i et act, og at musikken stammer fra det, man cosplayer. Jeg bryder mig ikke om fjollede cosplay acts, hvor man gør noget, som ens karakter ikke ville/burde gøre til noget random musik. Med hensyn til kostumet har jeg forsøgt at sy så pænt som muligt, da EuroCosplay primært er en craftmanship konkurrence :D Og så er stoffet også en smule finere, end hvis det bare havde været til et hall-cosplay :) 

Vil du afsløre lidt om indholdet af dit eget act til EuroCosplay?

Mit act bliver mere stille og roligt, end hvad jeg normalt laver. Jeg skal bl.a. synge en kort sang og forsøge at jonglere med ærteposer, hvilket figuren gør i serien :p

Ingen kommentarer:

Send en kommentar