mandag den 1. oktober 2012

Oktobers events

Her kommer det første så af den nye type blogindlæg. I dette indlæg vil jeg give jer et overblik over de events, der finder sted i oktober måned, som på den ene eller anden måde relaterer til fanmiljøet.

Torsdag den 4. oktober: Fanzine kultur og Doujinshi manga
Sted: Kunsthal Brænderigården i Viborg
Pris: 50 kr / stud. 30 kr
Foredrag ved cand.mag. Søren Daugbjerg Jensen omkring kulturen bag og miljøet omkring doujinshi. Det er nok mest rettet imod folk, der ikke har kendskab til det på forhånd.

Fredag den 5. oktober: Japansk manga workshop
Sted: KUL Nordkraft, Aalborg
Pris: Gratis
Lær at tegne ansigter og kroppe i "mangastil." Der vil også være noget omkring farvelægning af tegningerne. Der vil være blyanter, papir og viskelæder til rådighed, men man må gerne medbringe ejet tegnegrej derudover. Tilmelding påkrævet (max. 20 deltagere).

Lørdag den 6. oktober: Casual Black Butler ~ COSPLAY WALK
Mødested: Købehavns hovedbanegård
Det startede oprindeligt ud som en walk mest for Blak Butler cosplayere men er senere blevet udvidet til en generel cosplay walk. Walken går mod Kongens have (jeg går ud fra, at det er det, der menes med "kongens").

Lørdag den 6. oktober: Gangnam style flashmob på strøget
Mødested: Københavns hovedbanegård
Opvisning af dansen fra Psys Gangnam Style.

Lørdag den 6. - søndag den 7. oktober: Art Bubble
Sted: Danmarks Industrimuseum, Horsens 
Pris: 60 kr. per dag for voksne, gratis for børn (0-17 år)
Med Stars and STRIPS som tema i år er Horsens nye tegneseriefestival ikke så japansk rettet, men mit indtryk er, at nogle anime- og mangafans også er generelle tegneseriefans, så det kunne stadig have interesse. Art Bubble blev afholdt for første gang sidste år i forbindelse med en stor udstilling af originaltegninger fra forskellige især belgiske og franske tegneserier. På deres Facebookside offentliggør de løbende, hvilke tegnere der kommer til at gæste festivalen.

Fredag den 12. oktober: Japansk manga workshop
Sted: KUL Nordkraft, Aalborg
Pris: Gratis
Lær at tegne ansigter og kroppe i "mangastil." Der vil også være noget omkring farvelægning af tegningerne. Der vil være blyanter, papir og viskelæder til rådighed, men man må gerne medbringe ejet tegnegrej derudover. Tilmelding påkrævet (max. 20 deltagere).

13. oktober: Chibi 12.10 - Tegne- og spilaften (Anime Kita)
Sted: Kulturbroen, Aalborg
Pris: Gratis for medlemmer, halvt (gælder for det givne event) medlemskab koster 50 kr. og fuldt (gælder 1 år) koster 100 kr.
Lille Kita-arrangement hvor aftenen byder på tegning samt kort- og brætspil medbragt af medlemmerne.

Lørdag den 13. oktober: Esbjerg walk 
Mødested: Esbjerg banegård
Der er endnu ikke planlagt, hvad der skal ske på walken, men der er mulighed for at komme med forslag.

Tirsdag den 16. oktober: Animations workshop 
Sted: Kunsthal Brænderigården, Viborg
Pris: Gratis
Lær at lave animationsfilm med en instruktør fra The Animation Workshop i Viborg. Deltagelse kræver tilmelding.

Lørdag den 20. oktober: Hetalia dag '12
Mødested: Århus banegård
Kom-sammen for Hetalia cosplayere i anledning af Hetalia-dagen. Turen går i Den gamle by, hvor der er fællesspisning - alle bedes medbringe lidt mad fra det land de cosplayer som.

Lørdag den 20. oktober: Hetalia-day CPH
Mødested: Under uret på Københavns hovedbanegård
Samme som ovenstående walk bare i København. Her går turen mod Kongens have, hvor der evt. vil blive lavet photo shoots.

Fredag den 26. - søndag den. 28. oktober: London MCM Expo
Sted: Excel, London (England)
Pris: 10 £ for alm. dagsbillet, 16 £ for early entry dagsbillet, 29 £ for early entry weekendbillet (inkl. fredag) Læs mere.
Denne begivenhed finder ikke sted i Danmark, men jeg valgte at tage den med på listen, da vi jo har to repræsentanter med ved EuroCosplay, som foregår om lørdagen. London Expo er en kæmpe messe med en masse dealere, udstillere, et gaming område, et cosplayområde, paneler, signing sessions og meget mere. Læs evt. min sammenligning mellem London Expo og danske cons.

Lørdag den 27. oktober: Dance Your Day Away! 03 (Anime Kita)
Sted: Kulturbroen, Aalborg
Pris: Gratis for medlemmer, halvt (gælder for det givne event) medlemskab koster 50 kr. og fuldt (gælder 1 år) koster 100 kr. 
Dansearrangement hvor der vil blive øvet forskellige danse fra popkulturen. Dansene afhænger hvis af stemningen og den musik, der bliver medbragt.

Lørdag den 27. oktober: Cosplaywalk Kolding
Mødested: Den åbne plads ved Kolding station
Der er ikke nogen planer for cosplay walken. Den afsluttes dog muligvis med en tur på restaurant for at spise aftensmad.

Lørdag den 27. oktober-søndag den 4. november: Viborg Animations Festival
Sted: Forskellige steder i Viborg
I forbindelse med festivalen vil der bliver afholdt forskellige aktiviteter rundt omkring i byen. Det er f.eks. muligt at se tegnefilm gratis i Fotorama heriblandt Arriettys hemmelige verden. "Festivalen bliver et vindue til en verden af animation, der er større og bredere end ”Biler” og ”Shrek”, og bybilledet vil vrimle med animation". Festivalen har også en Facebookside.


Der ser i hvert fald ud til at være en masse at deltage i her i oktober måned. Da jeg begyndte på oversigten, troede jeg slet ikke, at den ville blive så lang. Husk at man også stadig kan se Osamu Tezuka udstillingenKunsthal Brænderigården i Viborg. ;) Kender du et event eller arrangement, som ikke er med på listen, så skriv endelig en kommentar med info om det. ;)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar