lørdag den 11. august 2012

Et ønske om at styrke det jyske fanmiljø

Som jeg skrev på min blog i starten af juni, er der nogle, som går med planer om at lave en ny con. Dengang skrev jeg et indlæg baseret på de oplysninger jeg kunne finde i tråden på AniManga, men for at få mere indblik og høre, hvordan det er gået siden da, skrev jeg til en af personerne bag, som sagde ja til at lave et interview. Jeg sendte ham mine spørgsmål via mail, og i samråd besvarede de to hovedarrangører mine spørgsmål. 


Om KōyōCon

Hvem står bag KōyōCon?
Sophie Schiøtt (Soffy på AniManga) og Thomas Andresen aka TAT sidder som hovedarrangører. Derudover har vi sam- arbejde med Chibi Gaffa og OBAA som hjælper til med lokaler og hvad der nu ellers dukker op, som de har mulighed for at hjælpe med.

Hvilken vision ligger der bag KōyōCon?
Vi synes der manglede en convention i Jylland, da Sjælland lå med to conventions og Jylland kun med én. Da vi selv bor i Jylland synes vi at der manglede en mere lige fordeling af conventions. Da vi ligger os sidst på året vil vi ligge som et alternativ til Genki der også ligger sidst på året. Vi vil sætte fokus på mere aktivitet og sammenhold i det jyske fanmiljø.

Hvem er KōyōCons målgruppe?
Vi vil gerne fokusere på unge, som ikke kan (eller ikke må af forældrene) tage til Sjælland, samt ældre der gerne vil have en mere afslappet og rolig convention.

Hvad er ambitionerne ang. deltagerantal?
Vi har en ambition om 400 deltagere og dette vil sikkert blive ændret. Vi vil dog ikke sætte den for højt da vi fokuserer os på hygge og for mange mennesker kan ødelægge det fokus.


Hvad er ambitionerne for KōyōCon på længere sigt (ikke kun vedrørende deltagerantal)?
Vores ambitioner for KōyōCon er at det skal blive et samlingspunkt for det jyllandske fanmiljø samt at det bliver en god og hyggelig convention for nye som ikke har været til convention før.


Det praktiske

Hvornår går I efter at afholde KōyōCon for første gang?
Vi går efter at det bliver omkring november 2013.

Hvor langt er I i planlægningsprocessen?
Vi mener at vi er nået slutningen af startfasen.
Vi har fået kontakt med OBAA og undersøgt muligheder for lokaler. Derudover har vi en del af planlægningen. Vi skal nu til at fastsætte os på et tidspunkt samt begynde på planlægningen af selve indholdet af connen.


Hvor planlægger I at afholde KōyōCon, og hvordan skaffer I lokaler?
Vi har planlagt at afholde KōyōCon i Århus, hvor OBAA hjælper os med at booke lokaler.

Er det blevet bestemt, hvad KōyōCon skal indeholde og om den skal have et fokus – hvis ja, hvad?
Vi går stadig og leger med idéer om, hvad KōyōCon skal indeholde. Vi går pt. og tænker over traditionelle japanske aktiviteter (origami, kimonoworkshop o.lign). Som sagt er hygge og sammenhold vores hovedfokus.

Hvad skyder I på, at prisen for at deltage i KōyōCon bliver?
Vi vil forsøge at holde prisen omkring 150 kr for indgang hele weekenden.

Kommer I til at tilbyde sovepladser – hvis ja, hvor, hvor mange og til hvad pris?
Ja, vi kommer til at have sovepladser i gynmastiksale o.lign. til 50 kr. Det er dog endnu uvist hvor mange sovepladser vi vil tilbyde.


Det lyder jo meget spændende. Jeg ser i hvert fald frem til at se, hvordan det kommer til at gå projektet. Jeg tror også, at det er det rigtige valg at vente til næste år i stedet for at stresse og forsøge at lave noget allerede i år. Nu hvor J-Popcon forbliver i februar-marts, (så længe connen er i DGI-byen,) vil november også være en fin tidsmæssig placering i forhold til de andre conner. Hvad siger I derude? Tror I på en con i Århus og ville I selv besøge den?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar