onsdag den 27. juni 2012

Osamu Tezuka "kommer til" Viborg

Hvis du ikke ved hvem Osamu Tezuka er, bør du læse op på din mangahistorie. ;) Han er skaberen af mangaer som Astro Boy, Black Jack, Jungle Taitei (måske bedre kendt som Kimba the White Lion), Metropolis og Buddha. Han har fået tilnavne som "mangaens far," "The God of Manga" og "Japans Walt Disney." I Danmark har vi mest stiftet bekendtskab med ham igennem en forkortet udgave af Astro Boy mangaen og animefilmen Metropolis.

Den 25. august byder Kunsthal Brænderigården i Viborg indenfor til en stor Osamu Tezuka udstilling. Udstillingen er en del af Viborg Animations Festival 2012, som finder sted den 27. oktober til 4. november og laves i samarbejde med Animationsskolen i Viborg. Udstillingen giver ikke alene mulighed for at se billeder fra udvalgte Osamu Tezuka værker, men der vil også være en biograf, hvor der vil blive vist nogle af hans animefilm. Hører man til de kreative eller vil man bare gerne vide mere om produktionen af tegnefilm, kan man deltage i forskellige tegnefilmsværksteder for forskellige aldersklasser, workshops, paneldiskussioner. 

Udstillingen skulle være den første af sin slags i Europa. Det er rigtig rart at se, at andre følger i Art Bubbles fodspor og skaber tegneserieudstillinger i Jylland også. Jeg regner bestemt med at smutte forbi udstillingen i Viborg, og så skal jeg nok skrive et indlæg om det. Om det lige bliver i løbet af Animations Festivalen ved jeg endnu ikke.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar