fredag den 24. februar 2012

Hvor er deltagerne blevet af...?

Det går lidt sløvt med betalingerne og især tilmeldingerne til dette års SVScon. På samme tidspunkt sidste år var der mange flere tilmeldte og lidt flere betalende. Det er da lidt tankevækkende, og jeg kan ikke lade være med at overveje, om det betyder, at der vil komme færre til dette års SVS end sidste år. Inden vi åbnede tilmeldingen, havde vi faktisk regnet med, at der ville komme en stigning, og vi havde hovedbrud, da det kom til, hvad vi skulle gøre med hensyn til opstillingen i cosplayhallen, så flest mulige kunne se showet. Men umiddelbart ser det jo ud til at gå den anden vej... :( 

Vi havde regnet med en stigning, fordi der ikke ligger Sakura festival i samme weekend, hvilket der gjorde sidste år. Så vi er ret uforstående over, hvorfor der i år er færre tilmeldte end på samme tidspunkt sidste år. Personligt kender jeg ikke til andre arrangementer, som ligger tæt på os og kunne "stjæle" deltagere" - bortset fra Animecon i Holland, men det er da alligevel begrænset, hvor mange der tager derned.

Jeg kunne også forstå faldet, hvis vi havde afholdt en dårlig con sidste år, men jeg synes faktisk, at det var den bedste SVScon til dato. Der var ikke de store problemer, ingen skulle på skadestuen - generelt gled connen og vores events godt - plus at arrangørerne ikke blev kørt ned. 

Måske skyldes det, at folk er blevet endnu dårligere til at binde sig til noget - der kunne jo komme noget mere interessant. Men mit indtryk er, at for størstedelen af SVScons deltagere er SVScon (og de andre conner) årets begivenhed og noget de bare skal med til. Så hvorfor tilmelder de sig så ikke...? De behøver jo ikke betale med det samme, når de tilmelder sig ligesom til J-Popcon. De kan jo sagtens tilmelde sig og så betale, når de har pengene til det. 

Jeg har dog bemærket en tendens. Både til HAF Event 15 var der færre tilmeldte og færre deltagere end vi havde regnet med, og til Kita Træf 11.2 nåede de heller ikke deres max antal deltagere. Til Kita Træf 12.1 er der også meget færre tilmeldte og betalende end der normalt er lidt under en måned til et træf. Pt. er der 32, som har betalt, og 27 tilmeldte. Så umiddelbart kunne de gå hen kun og blive en 60 stykker, hvilket er halvdelen af deres max. 
Jeg forstår ikke disse fald, for mit indtryk er, at miljøet hele tiden vokser. Så hvor bliver de nye fans af...? Måske flyder folk ud til private arrangementer i stedet for, og har ikke lyst til at bruge penge på de organiserede events og conner...? Måske er en generation af fans stoppet med at tage til conner, fordi de har fået andre prioriteter i livet? Måske er folk flyttet længere væk og har ikke tid eller råd til den ekstra transport? Spekulationerne kunne fortsætte. Jeg er meget interesseret i at høre jeres bud på mulige forklaringer.

2 kommentarer:

  1. Jeg er helt enig i din observation at tilslutningen til SVS, HAF og Kita er faldende. Der er bare færre tilmeldinger set i forhold til tidligere.

    Men hvofor? I Kitas tilfælde tror jeg det skyldes en "mætning" af markedet, af Kita selv. Der er sket en markant forøgelse af arrangementer igennem de små "chibi" arrangementer, som har flyttet event billedet ved Kita fra to store events om året, til masser af events hele tiden med forskellig temaer, og så de to klassiske events der nu er et chibi event x 4.

    Jeg tror dette har haft den effekt at man nu er mere tilbøjelig til at fravælge de store events, hvis ens behov nu er dækket af de små. Samtidig er der ikke længere denne følelse af at man for alt i verden skal gøre plads til det næste store arrangement, for ellers går der 6 måneder før det næste er der.. Nu er det næste klar 3-4 uger efter.

    Men er det nu forklaringen? Det er et godt bud på nedgangen hos Kita, men det forklarere så ikke hvorfor der er et fald ved HAF og SVS også. Denne observation taler derfor imod min teori - eller i det mindste antyder at der er noget andet der også har påvirket tilslutningen.

    Men dette er helt klart noget der burde undersøges yderligere. Hvis dette er en tendens der vil fortsætte, vil vi risikere at der til sidst ikke er nogen opbakning tilbage til de forskellige arrangementer - hvilket ikke er holdbart. Så spørgsmålet er om denne tendens blot er tilfældig og vi vil komme tilbage til normalen senere, eller om tiderne er skiftet og vi nu selv skal til at følge med...

    SvarSlet
  2. Nu her 1,5 måned senere kan jeg se, at vi er oppe på ca. samme niveau til SVScon, som vi var på samme tid sidste år. Så det ser ikke ud til at deltagerne er forsvundet fra SVScon alligevel.

    SvarSlet